så de så

igår;
Rullstolsrace  & resturang Fin
börja med att mamma &ella satt och måla och lekte resturang
sen kom alla barn + föräldrar och ville va med och leka resturang,
så alla satt och måla massa mat som vi skulle sälja till personalen, och för de fick vi tuggummi.
till och med jag va med på de, sen fick man en liten ella upp i knät också, skitsöt tjej.
senare på kvällen så hade vi rullstolsrace, och de jag va faktiskt Håkan som sa att vi skulle ha de, och
han jobbar här, jag körde mot amanda och lovisa, fast jag hade ella i knät när jag körde plus att mamma va bakom amanda och lovisas pappa va bakom henne så för dom va de ju mycke lättare & självklart så förlorade jag&ella, haha :(  men lika glada va vi för de.

tacokväll

tacokväll här på avdelningen, myspys.
fyra familjer, helt lagom med folk var de också
de blev en hel del kvar av maten, så de blir väl tacos imorn med.
sen blev de prat om kräftor, så nästa helg blir det nog kräftskiva
de är faktiskt gott med kräftor, trodde inte att jag tyckte om de, men de gjorde jag.
jag & mia (sjuksköterska i västerås ) åt kräftor när jag låg där, hon lärde mig att skala dom också,
så nu kan jag de också, om jag kommer ihåg de.


annars idag har de inte hänt nå, ligger mest i sängen hela dagarna orkar inte göra nånting
annat, går ju upp på toa hela tiden på natten så sömn får man ju ingen & likadant på dagarna
sen har jag inte mått så bra idag heller, plus att jag börjar bli förkyld :(

/ 95-01-15

lördag

målet är ingenting,vägen är allt

onsdag

det blir inte en vecka här utan två, mitt andra hem kan man ju säga..


har gjort två kontroller till benmärgstrasplantationen, och mer skulle jag göra nästa vecka.
men i oktober blir det iaf, och de är ju snart. annars idag har ingenting hänt, och imorgon
ska jag göra benmärgsprov och börja behandlingen.


måndag

äntligen hemma, fast åker till uppsala igen på onsdag.
men jag får iaf va hemma en dag efter tre veckor på sjukhuset.
vart ingen skola för mig idag fast imorgon blire de, sen skiter jag i vad alla läkare säger.
dom är lite cepe ibland.


hahah plus att jag lovar min magsäck har blivit mindre,
som idag fick i mig en halv hamburgare sen va jag proppmätt, kändes som om jag hade ätit för ett helt fotbollslag,
och så äre hela tiden jag äter, när jag väl äter om man säger så (a)


lördag

rebecca kom hit igår och ska va här hela helgen, för mamma skulle på damrally idag.
Och jag hoppas jag får åka hem imorgon, för nu har jag inte feber längre & jag både äter&dricker, så varför ska jag va kvar här? jag villlllll heeeeeeeeeeeeem :(

men nu ska jag kolla på den gröna milen, den har man sett ett antal gånger men lika bra varje gång.


torsdag

kan ju säga att man blir ganska så mycke trött av morfin,fast de hjälper ju bra.
får se när jag får komma hem igen, dom har inte sagt nånting, men snart hoppas jag.

onsdag

blev inge hem utan västerås igen, och de blev heller inge benmärgsprov fick 39 i feber igår och när man har feber så söver dom inte folk, så de provet skulle jag göra nästa vecka.

ska få morfindropp sen ska jag försöka få ner en kebabtallrik om de inte gör för ont att få ner, har blåsor både i munnen & halsen så de gör ont när jag sväljer :( hoppas de blir bättre med morfinet

skolan

skolan början på måndag, och jag längtar faktiskt. skulle aldrig kunna tänka mig att jag skulle längta efter skolan, men nu gör jag de. saknar kompisarna & den socialabiten, de är de ända. skulle ju kunna få slippa alla läxor&prov&skit .
jag ska försöka va i skolan så mycke som jag kan & orkar så jag inte ligger efter, fast jag kommer ju även få skola på sjukhuset och hemundervisning. För jag kommer ju va borta en helt del..

plus att jag får åka taxi till skolan, tänka alla regniga dagar då slipper jag gå i regnet, sen slipper jag snön också, de är toppen plus att jag får åka själv i taxin så jag slipper dom andra barnen eller nå :D








/ 95-01-15

tisdag

Är i uppsala nu, ligger & fryser sönder. de är verkligen jättekallat!
fick pengar av pappa idag innan jag&mamma åkte så när vi kom hit så blev de stan, hitta en bara en tröja, leta efter ett par skor men hitta inga, plus att jag fick ett par byxor av mamma som passar tröjan, supersköna!


har inte vart hemma på två veckor nu, längtar verkligen hem nu, och dom vet inte om jag får komma imorn eftersom jag
inte äter&dricker som man ska, men dom säger att de är viktigare att jag dricker, så jag ska verkligen försöka dricka massa nu för jag vill hem men och äta går inte så bra, mataptiten är på noll känns de som. De ända som går ner är pepsi, de är faktiskt gott tyckte inte om pepsi förrut, men nu gör jag. Fast jag är rädd att jag ska få soundmat, fast de är bara om jag slutar äta helt & hållet, nu äter jag faktiskt lite men de är iaf så att jag får i mig & helldre lite än ingenting.

plus att dom har hittat en eller flera som passar min benmärg, de va faktiskt ganska många som passar mig och de va ovanligt att de va så sa dom. de brukar ofta bara va en till typ fyra, men hos mig va de många fler :)
om allt går som de ska får jag min sista behandling på onsdag innan jag ska få min nya benmärg.


/95-01-15

18:35

rebecca kom upp igårkväll/natt, hon ville sova med sin lillasyster :M
och de fick hon, vi gjorde så att våra sängar stod tillsammans ,när vi skulle sova så kände jag hur hon smög sig till min hand,hiih hon är så söt. Och hon har färgat sitt hår rött, de är verkligen supersnygggt. de är inte många som passar i rött hår, men de gör hon :)

söndag

hejsan allihopa :D hur mår ni?  har vart dålig på att skriva nu men jag ligger fortfarande på sjukhuset och stannar här i några dagar till,har fåttt antibiotika i nåra dar nu eftersom jag fick feber och den ville inte försvinna, den kom&gick som den ville fast nu har  jag inte feber längre,  mår illa ( de börjar släppa nu,men allt är inte borta) och massa blåsor i munnen, som jag önska kunde försvinna, dom är bara i vägen. Och eftersom jag har mått illa&mina blåsor har jag inte kunnat äta&dricka som man ska, som idag klockan är halv sju och jag har fått i mig ett glas ''bajsmedel'' , de är så att magen inte ska bli hård. men jag kallar de för bajsmedel. men ingen mat, eftersom jag inte får i mig nån näring så vill inte mina prover gå upp utan ner, men dom får väl ta bort mitt illa mående och mina blåsor så kan jag börja äta så jag får i mig näring, smart va?

torsdag

har inte bloggat nå på länge nu eller sen i tisdags men de va därför igår fick jag feber och sov hela dagen,
men nu är febern borta & jag är inte kvar i uppsala utan jag är i västerås, jag behövde dropp så jag fick inte åka hem men jag hoppas att jag får åka hem imorn.

13:08

ellen-  vet du en sak cornelia:)
cornelia- nej, berätta :)
ellen-när jag va på en djurpark så fick jag klappa getingar, först fick jag tvättta händerna innan & efter.
hahaha, hon menade inte getingar utan getter, men de är väl nästan samma sak? :D

17:25

måndag ; vart bort kopplad från droppen idag, har haft de sen i torsdag men nu äntligen är det borta, fast de ska tillbaka imorn, klockan åtta! (y) men jag & mamma bestämde oss att gå ner på stan och käka och kolla runt lite, så vi gick till nån resturang fast dom hade inte så god mat tyckte jag så jag åt inte så mycke, käkade donken lite senare iaf. de va iaf godare, hittade lite småsaker också, ett svart linne,rosa bh, hårband, två nagellack, puder & två grejer till kroppen. tack mamsen :)
och idag när jag kom in på hm när jag såg alla hårfärger så kom jag på att jag saknar mitt hår & jag saknat och färga de, massa kan jag säga, även om de inte är så bra att färga de så saknar jag de ganska mycke. men alla säger att de kommer tillbaka jovisst, men jag vill ha tillbaka de nu :(
kommer nog inte hem på onsdag heller utan på torsdag, sista behandlingen är på onsdag kväll typ åtta eller vad de va så torsdag blir det nog. nu vill jag verkligen hem, saknar allihopa där hemma, speciellt ludde.
skriver nog senare, / 95-01-15

tina karlsson


jag saknar dig min sockerpulla

22:14

söndag; vart fullt upp hela dagen känns de som först kom dennis & hans pappa och hälsade på, dom kom typ runt tio och stannade till runt två kanske den va, vi fikade & åt lite också, sen åkte dom hem. Då somnade jag ett tag fast inte så länge, va jättetrött först men sen så gick de bort helt plötsligt, sen så ringde rebecca,emelie, fredrik & berka och sa att dom va påväg, då hoppade jag in i duschen, de bästa som finns är väl &duscha eller bada? fast just nu äre ju att duscha eftersom jag inte har nå badkar här, men de går de också. och nu känner jag att jag bara skriver, men de brukar slutar bra till slut, haha.  när rebecca&dom kom så ät vi lite, fan vad jag skriver om mat hela tiden, har ni tänkt på de? fettmat också, iaf för det mest, åt faktiskt kött idag och de va mumsi. och imorgon ska jag faktiskt prova äta sjukhusmaten, de va spagetti&köttfärsås de kanske går ner, får väl de se annars kanske jag vill ha donken ju, haha fettmat ska de va, och idag är det sista dagen på alla tabletter också så de kanske blir bättre med matbiten också, för de är ju japp dom där tabletterna som gör så att jag äter mycke. annars har de inte hänt så mycke mer idag, men nu ska jag kolla på tv och KISSA orka att jag aldrig får sova en hel natt utan att kissa, uschabuscha! men aja, puss på er

20:42

where are you now?
when I need you the most
why don't you take my hand?
I want to be close
take my hand and walk with me
where are you now?
when nothing is going right
where are you now?
I can't see the light

lördag

kan tänka mig att de inte är så kul att läsa min blogg, handlar mest om sjukdomar mediciner &blabla.
men de är faktiskt de ända jag kommer på att skriva om just, för de är de ända mitt liv handlar om också, just nu.
visst jag kanske kan skriva om allt annat också, men jag vet inte om vad då bllir de ju ganska svårt, eller vad säger ni?
men ska försöka så gott så som de går och kanske få in ett inlägg som inte handlar om sjukhuset.


idag då har de inte hänt så mycke, som vanligt, får ju inte röra mig som jag vill eftersom jag får cytostatika så de blir mest av att ligga i sängen kolla på tv & sova, är ganska trött mitt på dagen eftersom jag går på toa typ en gång i timmen, ganska drygt, jo jagvet. men jag får sova så mycke som jag behöver på dagen så blir de säkert också bra.
nu ska jag iaf spela kort med mamma&lars sen får vi väl se vad som händer senare, ska faktiskt ta en skorpa också för snart får jag inte äta längre, puss på er

23:02

ingen propp i benet, skönt. va väl bara nånting annat,.
skönt med att sommaren är tillbaka? nej verkligen, jag vill bara ha regn eftersom jag inte får va i solen, så därför äre ju skönare för mig att sommaren håller sig borta, men kan kanske tänka på er också (a) hihi. men lite skönt är de ju med solen, fast inte mycke, blir ju blek hela sommar också, plus igår fick  jag reda på att benmärgssaken är om cirka två månader, då får jag strålbehandling också & inte bara cytostatika, då kan jag tappa allt hår, för de har jag faktiskt inte gjort än, bara de mesta på huvet fast inte ögonbryn & ögonfransar, men får väl se då . annars har inget mer hänt idag, sov lite efter oprationen, sen har vi bara spelat kort&så. och nu ska jag väl kolla på film '' get over it''  gammal jag vet, sen ska jag nog sova, och inatt blir de mycke kissande fått typ nån slags spruta så att jag ska kuna kissa mycke, för jag hade kissat för lite tydligen, men men vi höres väl imorn

fredag 12:10

äntligen har jag fått en tid till oprationen, eller opratinon dom säger att de är de men jag ska bara få sprutor i ryggen sen vare väl inge mer trorja, och nu har jag inte ätit nånting på hela morgonen och jag är jättehungrig plus att jag äter ju contison? stavning japp, och de blir man ju ännu hungrigare på också, plus igår fick jag ont i benet och nå konstiga prickar så idag ska dom kolla vad de är, dom sa att de kunde va propp i benet men de tror jag inte, eftersom de inte gör ont längre, men dom ville va säkra, men men. skulle göra ultraljud men vet inte när, så om 25 minuter så ska jag ner&sova, hatar & vänta såhär, alltid småbarnen som får va först i kön sen vi ''lite'' större barnen. skriver mer sen, höres.

RSS 2.0